Resepi Nasi Bakar Ayam Simple

Resepi Nasi Bakar Ayam Simple –  bunyi unik dan pelik. Biasanya nasi jika ia akan diproses lagi pasti goreng, tetapi kali ini dibakar beras. Kalau lihat bagaimana untuk membuat beras ini adalah agak rumit dan membebankan tetapi ia adalah tidak sama sekali, kerana resepi yang dipersembahkan dalam laman web ini mudah untuk dibuat.

aksi sampingan dibuat hidangan ayam atau ikan bilis boleh dipilih dalam mana-mana cara yang anda inginkan. Rasa menyelerakan nasi panggang adalah berbeza daripada hidangan nasi yang lain, kerana proses dibakar dan Jadilah penggunaan yang lebih tipikal apabila membuat rasa santan. Makanan ini tidak banyak mungkinpenjual ada di antara kamu ada yang tidak mempunyai masalah malah walaupun panggang beras.

Jika ada kemudian panggang nasi makan tengahari atau makan malam akan berasa lengkap sekali, untuk membuat penuh dan ia adalah joss lagi jika kita telah dimakan bersama nasi minyak tambahan. Satu bahagian sering kita makan dan menghabiskan berpuluh-puluh ribu, tidak murah cukup. Tetapi jika keinginan untuk memasak kursus yang mudah dan ringkas, anda tahu yang anda bosan dengan nasi goreng.

Resepi Nasi Bakar Ayam Simple

Resepi Nasi Bakar Ayam Simple

bahan resepi nasi ayam bakar :

2 1/2 pinggan nasi putih
1 tandan kecil basil
3 camca besar kicap
Mentega / marjerin untuk menggoreng
330 g filet ayam, didadu
3 sudu besar teri medan yang telah digoreng
Daun pisang untuk membalut

Bumbu resepi masak isi ayam yang dihaluskan :

 • 4 btr pecan
 • 1 1/2 sudu kecil garam
 • 4 daun bawang
 • 2 ulas bawang putih

Cara-cara membuat resepi buat nasi ayam :

 1. Tumis bahan-bahan yang telah telah lecek dengan mentega / marjerin hingga berbau harum.
 2. Masukkan ayam dan kacau sehingga ia perubahan warna dan kemudian masukkan kicap. Mari duduk sehingga ayam mengecut.
 3. Masukkan daun basil, kacau sehingga kelihatan melenting dan ketepikan.
 4. Menggabungkan beras dan teri medan, kacau sehingga rata. Kemdudian/diketepikan.
 5. Menyediakan set 4 daun pisang, daun bay setiap 2 agak luas.
 6. Mendedahkan daun akan gelap ke atas.
 7. Mengambil separuh nasi, tempat ia pada daun, memberi ayam 1/4, borang dan Balut pakej menyerupai kek beras dan pin berakhir dengan kayu sharpened.
 8. Kukus pertama selama kira-kira 15 minit untuk menjadi lebih bersepadu dan wangi, kemudian panggang kedua-dua pihak dengan api kecil.
  Dilakukan.

Hidangkan nasi panggang bersama sambal bajak ataupun kicap untuk menambah lazat masakan. Oleh itu ayam Nasi Bakar kandungan lazat yang boleh dengan mudah boleh disajikan di rumah pada satu masa ketika masa-masa tertentu. Saya berharap anda boleh datang untuk merasa hidangan masakan pelbagai nasi ini dengan saudara-mara atau rakan-rakan sambil bersantai.

Juga Baca: Resepi Ayam Masak Kicap Sambal Paling Sedap

Resipi dari www.resepi-ayam.com berkenaan:
Preskripsi Nasi Bakar • cara-cara membuat Nasi Bakar Bakar • Nasi Ayam Bakar Nasi • resepi • cara-cara membuat Nasi Bakar

Pencarian Resepi Ayam Terkini:

 • resipi ayam engkung
 • resepi masak ayam engkong
Resepi Nasi Bakar Ayam Simple | Syatama Ginola | 4.5