Resepi Ayam Quesadilla Sedap

Resepi Ayam Quesadilla – Assalamualikum… brsiaran bertemu lagi di dapur dan menyelamatkan alam semesta adalah keindahan ditunggang. siapa xkenal pemacu… persahabatan terjalin dan kehangatan yang hanya bernilai sangat… pernah diri… tegur dan hello tersebut membuatkan kita semua dalam satu keluarga besar dalam alam semula jadi ni Puan… resepi berasaskan ayam BGI pemacu maya nk cri bermula dengan dengan niat RSPI je kat internet bersiar-siar thun 2008 msa bwa pda dlu… hingga la chef di mata dunia blogger… wpun hnya anak2 dan suami… TPI sudah ckup untuk membuat kita tersenyum apabila anak2 disdiakan apa yang kata sedapp la mami… melibatkan diri dunia Blogger la JGK… hari ni yg bleh mnu menyediakan pelbagai klrga… klu lagi hnya thu singgang ikan jee. hahaaa… rahsiakuu hbis… resepi opor ayam tkpe la hakikatnya… smuanya krana masak2 blog yang sudah wujud trdahulu mnjdi lagi bahawa idea-idea dan inspirasi kita tahun ini… Semoga thun buat semua… insya-Allah… Sejarah indah companion siapa kita kan… sbnarnya petunjuk la nk memilih sbuk. memang sbuk xprnah bas… aktvti brsama kakak2 skitar Sawsan adalah menanti penuh… TPI ni la JGK CRI sdkit ruang untuk jnguk dpur Ms ni…

diksempatan ni nk JGK terima kasih pda kwn2 dan pengunjung yang diilhamkan dpur sdi berhenti dapur yang xsbrapa ni… Bak kata pepatah… tangan kecil… pdang kosong tapak yang dimiliki oleh Sime Darby umah sebelum kita tadahkan… hahaaa… bleh ke nk guna tanah beliau mnu yee… adoiii… orang-orang yang klik sbnarnya dh bnyk sngat kita buat sblum2 ni OK…  pelbagai resepi ayam MSA kat sna Ritu Pn adalah 4-5 x buat… buat mkn xckup yang tu kat cili… cuma bli kli ni bru beliau lulus untuk n3 biasa… hehee… kamu dicipta untuk mkn mlm… bila amik msg tu.. klur2 dh LA2 roti canai ada… xckup cahaya… pastu ada suami petunjuk apa-apa… mana leh menyamar sngat2 kan… NDANG la sejuk… xsdpp la plak adalah mudah mkn… rspi nk dan nk buat je skjap juga sangat…

Inilah makanan quesadilla mexico. Tetapi dari masa ke semasa telah ditukar menurut rasa dan umur. Sempurna untuk Sarapan Pagi atau Snek. Sebelum itu, saya menjadi mengetahui jenis-jenis tortilla. Terdapat banyak jenis berhampiran pasar, tetapi itulah antara saya gunakan. Oh, jika anda ingin membuat sendiri A.K. buatan sendiri hendaklah digalakkan.

resepi ayam quesadilla

resepi ayam quesadilla

resepi ayam masak paprik berkuah

Bahan-bahan resepi pai ayam :

  • 1 hirisan Tortilla
  • 1 tomato sederhana (didadu)
  • 1/2 batang lobak merah (didadu)
  • 1/4 kacang salad (dicincang halus)
  • 2 inci Saleri
  • 1 telur
  • Keju disiat
  • Serbuk cili / cili kepingan
  • mayones
  • Lada hitam
  • garam

Kaedah resepi serunding ayam :

  1.  letakkan 2 camca besar minyak di dalam kuali leper dah panas. Letakkan ye tumis pan. Saiz dia jika sama saiz dengan tortilla, tidak muat kecil tidak lama lagi pulak untuk meletakkan tortilla. Jika ia tidak sangat cukup besar juga.
  2.  letak lobak merah, goreng hingga dia lembut, kemudian masukkan tomato dan saderi. Saya jenis pudar sedikit, letakkan salad itu, Perasakan dengan garam dan cili serpih.
  3.  sebelum itu, di tepi, memecahkan telur ke dalam mangkuk, letakkan satu spoonful mayones, garam dan lada. Untuk pukul hendaklah, untuk melihat bunga-bunga dan gebu.
  4.  sayur sudah kelihatan melenting, tuangkan telur yang dipukul membuat api perlahan, tidak mahu cepat hangus telur, telur rabbani memastikan bahawa semua bahagian yang bersentuhan dengan sayur-sayuran, jadi beliau memegang ia secara keseluruhannya, kerana apabila kita perlu Lif sekali gus je.
  5.  apabila telur kelihatan seperti satu setengah matang, Tabur cheese atas dia, ikut la nak banyak, seperti banyak meletakkan banyak la.
  6.  selepas itu dia meletakkan tortillas di atas. Dialah tu agak tacky dah, dah double tortilla cheese stick dengan itu, tetapi Pastikan bahagian luar adalah tortilla, jangan pulak satu, jadi pulak sayur nanti. Hahaha, ni sebahagian la kot agak rumit.
  7. Tips dia, memakai cahaya kepada pinggan mengangkat sekaligus pertama, maka satu lagi plat untuk songsang, flip am baru dalam kuali sekali lagi. Terer ingin menunjukkan sedikit memakai satu pinggan je, sekali disimpan di songsang swing plat, kemudian meletakkan semua kuali. Cuba la terer mana. Haha.
  8. Dah dimasukkan ke dalam kuali, masukkan keju yang padanya lagi dan lipat pada separuh. Taknak dua kali ganda, meletakkan satu lagi hendaklah tortilla. Seperti hati laa… Tapi park jika anda mahu tortilla yang lain, sila pastikan ia sudah Panas, dan hubungan dengan plat tetapi langkah ke belakang. Hahaha.
  9.  dah cukup panas dan rangup, boleh angkat, potong dan Hidangkan resepi ayam kuzi semasa panas. Hidangkan bersama sos salsa atau sos tartar adalah menarik, terlalu.

Baca Juga : Resepi Ayam Kung Pao Sedap

Oh ya, bahan-bahan yang ia adalah terpulang kepada kita, jika kita ingin meletakkan ayam atau daging, sos tomato atau apa-apa sahaja boleh, berbeza-beza mengikut selera kami…

Resepi Ayam Quesadilla Sedap | Syatama Ginola | 4.5