Resepi Ayam Masak Halia Azie Kitchen

Resepi Ayam Masak Halia Azie Kitchen – Sejak dingin Instagram ni pandai, rajin saya juga melayan seorang artis video ringkas yang suka memasak. Yang saya ingin lihat adalah masakan IG dan Fasha Sandha Dato Aliff Overshoot penjual. Ia seolah-olah seperti mereka tahu bagaimana untuk memasak. Hidangan ikan dimasak Khas oleh Fasha adalah sederhana setiap hari hidangan seperti India mackerel Goreng ikan, ayam sup, ayam kicap, udang tampal sos dan bayam. Cara yang mudah, yang juga mendapat lelah dinikmati. Walaupun hanya kembung Goreng ikan, tidak semua daripada kita tahu bagaimana untuk Goreng ikan dengan Cucian walaupun selepas selesema. Begitu juga dengan udang sos tampal, tidak ramai orang dengan bersungguh-sungguh untuk udang paun tampal sambal cili perlu dibuat. Termasuk saya sendiri. Sekali lagi saya melihat ayam masak kicap adalah sangat mudah, sesuai untuk kanak-kanak lebih tua yang tidak boleh mengambil makanan pedas. Jadi hari ini, saya masak ayam masak kicap seperti Fasha Sanda. Masak sos kosong kerana tidak diletakkan cili paste atau lemon atau kayu manis yang lain.

Sementelah sentuh Dato Aliff nama Shukri Overshoot penjual, saya sebenarnya tidak pernah membuat cerita tentang dirinya. Hanya satu hari apabila beliau dibaca IG, saya tiba-tiba menjadi kagum pada ketabahan dan ketekunan yang dia punya. Ketiadaan tamat pengajian tinggi dan Bahasa Inggeris ketidakpandaian bukanlah penghalang kepada kejayaan dicapai beliau. Apakah penting dalam kerja-kerja, terutama pekerjaan itu sendiri mesti dibuat benar-benar kuat untuk bekerja. Tidak mahu untuk mengambil kesempatan daripada kebaikan dan bantuan yang diberi oleh bos. Mengapa perlu tahap percampuran. Perlu tahu antara boss dan pekerja. Kena adalah sensitif terhadap perasaan dan maruah orang lain.

Kembali ke resepi, masakan yang disediakan seperti ini adalah sangat praktikal apabila bercuti kerana bahan yang digunakan adalah sangat mudah dan juga sangat mudah untuk memasak. Ada kalanya apabila saya menempah untuk tinggal di sebuah apartmen yang boleh memasak, terutama semasa percutian ke Kota Kinabalu. Berpuas hati boleh melayan anak-anak dengan makanan laut yang lebih cekap dan enak jika dimasak. Resepi ini menggunakan hanya bawang dan bawang putih crushed. Jika anda suka, boleh juga diletakkan sedikit halia tetapi kanak-kanak mesti suka rasa halia. Biarkan Resipi mudah diri ini.

Resepi Ayam Masak Halia Azie Kitchen

Resepi Ayam Masak Halia Azie Kitchen

resepi ayam masak stim halia

Bahan-bahan resepi ayam masak halia ala cina :

  • 6-7 keping ayam – goreng kunyit dan garam kotoran
  • Kicap manis lemak
  • 1/2 daun Bawang besar Holland – 6 kedai
  • 1 batang jagung yang merah cili / cili
  • Sedikit kari daun – tiada tempat meletak kenderaan

bahan-bahan tumbuk resepi ayam masak halia sedap :

  • 3 bawang merah
  • 2 ulas bawang putih

Bagaimanakah cara membuat resepi ayam masak halia kukus :

  1. Panaskan minyak dan goreng menggoreng ayam lecek bahan-bahan hingga berbau harum. Masukkan ayam yang telah digoreng. Kacau juga.
  2. Tambah kicap lemak manis rasa. Akhir sekali, masukkan bawang dan cili. Sesuaikan rasa. Boleh ditutup api.

Baca juga : Resepi Ayam Masak Halia Chinese Style

semoga berjaya

Pencarian Resepi Ayam Terkini:

  • ayam masak merah azie kitchen
Resepi Ayam Masak Halia Azie Kitchen | Syatama Ginola | 4.5