Resepi Ayam Gunting Sedap

Resepi Ayam Gunting – resepi ayam gunting uncle bob, selalu saja kita melihatnya dijual di kios-kios di supermarket maupun di sekitar taman perumahan pada waktu petang.

Kerangupan serta daging ayam yang manis menambah keenakan menu tersebut, pastinya.

Namun, apa kata akhir pekan ini Anda mencoba sendiri resep ayam goreng gunting ini. Periksa resep mudah di bawah ..

sejak akhir-akhir ni kakngah banyak share resepi jerk kan … Bukan apa, seronok rasanya kalau bisa share sesuatu untuk ibu-ibu yang pusing memikirkan resep untuk anak-anak. Harini KakNgah share resep favorit anak-anak KakNgah dan semestinya dah jadi rebutan diaorang. KakNgah yang tak makan ayam ni pun rasa terliur nak makan ..

 

Resepi Ayam Gunting

Resepi Ayam Gunting

Ayam goreng gunting, selalu saja kita melihatnya dijual di kios-kios di supermarket maupun di sekitar taman perumahan pada waktu petang.

Kerangupan serta daging ayam yang manis menambah keenakan menu tersebut, pastinya.

Namun, apa kata akhir pekan ini Anda mencoba sendiri resep ayam goreng gunting ini. Periksa resep mudah di bawah:

Bahan-bahan resepi ayam gunting sedap :

  • Dada ayam (iris tipis)
  • 1 cangkir Tepung goreng Adabi
  • ½ cangkir tepung roti (warna putih)
  • 1 biji telur
  • Sedikit bubuk cabai
  • Sedikit bubuk lada putih
  • minyak masak

Cara-cara resepi ayam gunting goreng :

  1.  Cuci dan tiriskan ayam. Satukan tepung roti & tepung goreng Adabi dalam piring.
  2.  Lumurkan ayam dalam adonan tepung. Kemudian, celupkan ke dalam telur. Sekali lagi aduk ayam tadi ke dalam adonan tepung.
  3.  Gorengkan ayam di dalam minyak yang banyak. Pastikan minyak benar-benar panas. Goreng ayam sampai masak. Angkat dan tiriskan.
  4.  Taburkan bubuk lada putih rasa & bubuk cabai. Ikut selera masing2 apakah nak pedas ataupun tidak.
  5.  Akhirnya, guntingkan ayam sesuai selera Anda. Siap untuk dihidangkan.

Memang terlagi-lagi bila makan ayam gunting Uncle Bob ni.
kredit resepi: tidak terdeteksi, jika resep Anda mohon jasa baik untuk pm page, untuk admin masukkan nama Anda sebagai kredit resepi..terima kasih 🙂

Baca Juga : Resepi Ayam Goreng Kunyit Sedap

Demikian artikel tentang resepi ayam masak merah madu, semoga dapat bermanfaat untuk Anda. Sekian serta terimakasih!

Pencarian Resepi Ayam Terkini:

  • cara mmembuat ayam gunting untuk dijual
Resepi Ayam Gunting Sedap | Syatama Ginola | 4.5