Resepi Ayam Goreng Tepung Paling Sedap

Resepi Ayam Goreng Tepung Paling Sedap – Resipi ayam goreng KFC gaya ini menjadi kegemaran keluarga saya kerana pembekal adalah mudah dan cepat. Makanan yang datang dari apa yang dipanggil makanan segera di Restoran KFC (Kentucky Fried Chicken).

Memang goreng ayam sedaya upaya Favorited bekalan… Tidak kira tua atau muda… Membuktikan KFC 24 jam penuh KAN, tetapi kita boleh membuat sebuah lazat Fried Chicken di rumah!! Alternatif, Kejuruteraan, dan Sarapan Pagi dimasak dengan betul. Sini rabbani Sains yang luas sahaja jika kita memahami kami masakan kita boleh Olah pelbagai kaedah… jadi sekarang kita mempelajari teknik-teknik asas yang menggoreng ayam dan perap ayam dengan hak!!

KFC goreng ayam boleh juga membuat sendiri di rumah ibu dan jika ibu tahu bagaimana untuk membuatnya dengan betul pasti terasa tidak kurang sedap dengan KFC yang dijual di restoran-restoran.

ramai orang suka ayam goreng yang disalut dengan adunan dan sejak saya pakar am untuk ayam KFC adalah buruk, keluarga kita pula tidak pergi ke KFC bye. Ibu pasti ingin tahu? Mari kita lawan resipi di bawah.

Resepi Ayam Goreng Tepung Paling Sedap

Resepi Ayam Goreng Tepung Paling Sedap

Bahan-bahan resepi nasi ayam :

1 ayam – dipotong secukup rasa
8 ulas bawang putih – cincang
2 sudu teh garam
2 camca besar serbuk kari ayam
3-5 sudu besar cili serbuk
secubit perasa yang dibenarkan
secubit bicarbonate of soda
sedikit air

Formulasi Salutan serbuk ayam resepi ayam masak merah :

3 cawan tepung
1 sudu teh serbuk cili
1 telur – pukul telur berasingan
1/2 cawan tepung
secubit bicarbonate of soda
garam secukup rasa

Kaedah penyediaan resepi ayam masak kicap :

# 1: marinate ayam dengan perap buat selama kira-kira 1 jam. kemudian Campurkan semua bahan-bahan ayam bersalut tepung dalam adunan tepung, juga untuk menggabungkan. selepas itu, pukul telur dan ayam dengan roti telur.

# 2: selepas bergolek dengan ayam dalam telur ayam untuk dimasukkan ke dalam bahan Salutan serbuk ayam dan diletakkan dalam bekas yang mempunyai penutup dan goncang hingga sebati.

# 3: kemudian Panaskan minyak di dalam kuali dan goreng ayam yang sudah di salute untuk sinki dan apabila ayam sudah warna keemasan. Angkat dan Hidangkan.

resepi ayam goreng berempah juga boleh dibuat mengikut citarasa mereka sendiri dan melihat bahan-bahan anda dalam artikel akan datang.

Resepi Ayam Goreng Tepung Paling Sedap | Syatama Ginola | 4.5