Resepi Ayam 3 Rasa

Resepi Ayam 3 Rasa – kita sekali-sekala ubah resipi kami menggunakan tiga ni.selalu rasa ikan barramundi, bawal dan pelbagai lagi.kali nie Mari kita cuba resepi menggunakan ayam pulak… memang sedap.enak Makalu lemak… sayur yang dimakan bersama Kuah kentang goreng… Laju ajer makan kemudian.

Assalamualaikum WBT ‘ Bismillahillazi la yadhurru ma’asmihi syaiun fis sama fil kami tiada ‘ wa malaikat dan sami’un agama (nama Allah yang tiada mudarat akan sesuatu yang bumi dan langit (selagi) bersama-sama dengan nama Allah dan Dialah yang mengetahui pendengaran), kita sama2 sedekah sblum Baca doa ini keluar dari rumah atau tiap-tiap pagi dan petang , mungkin kita sentiasa berada dalam lindunganNya…
KLI bertemu sekali lagi, mood tengelam timbul… klu memilih rsa sesungguhnya je nk update hri2, duduk lepas wken sbuk skit duk Hulu hilir… xdan nk blog Perkhidmatan, ditambah pula dengan vitamin M adalah tebal jgk… lauk masa kanak-kanak xde idea, sign je la la ada apa… ayam jdi 3 rasa ni, tragicomedy dh berbln duk peram… skli sekali-sekala Pertukaran untuk versi rasa sedikit nipis, berjalan kaki JGK ni deh… MKN dengan nasi panas nasi lemak dengan mana-mana bleh JGK ni. .kekdang tu xde deadlocked JGK nk masak, dh sejuk petunjuk je ayam potongan dalam seminggu tu.. biasanya 3-4 minggu JGK bagi stok ikan, nasi dengan kicap ayam disediakan ki je pun

resepi ayam 3 rasa

resepi ayam 3 rasa

Bahan – bahan resepi ikan siakap 3 rasa :

  • Filet dihiris bersih…
  • 1/2 lada Bengala merah, kuning… (jika tidak de lada merah / hijau adalah ok)
  • 1biji bawang
  • 3 bawang merah yang halus dihancurkan
  • 3 ulas bawang putih (dicincang halus)
  • 1/2 inci halia dihiris halus
  • Serai 1 batang jagung yang dihancurkan
  • 3 camca besar cili pes
  • 1/2 biji dihiris kecil2 nenas
  • 1/2 batang jagung juga dihiris lobak merah
  • 3 biji jagung bud
  • cauliflower dan tomato
  • Bahasa daun limau purut
  • 1 sudu besar sos tomato, sos cili, sos tiram, sos ikan dan sedikit kicap
  • garam dan sedikit perasa dan gula
  • cornstarch sebagai thickener

Bagaimana resepi siakap 3 rasa :

  1. dihiris nipis ayam lebih awal, memburuk-burukkan dengan sedikit lada sulah dan cornstarch.
  2. Panaskan minyak dan goreng sebentar ayam tadi.tos dan ketepikan.
  3. Dalam kuali lain Panaskan sedikit minyak, goreng dengan bawang, bawang putih, halia dan cili paste dan serai.kacau layu.masukkan lagi
  4. kemudian masukkan semua sos dan kicap, garam dan bahan perasa dan sedikit gula.
  5. Tambah ayam dan sayur-sayuran sayur-sayuran, dan tepung jagung.kacau minit, masukkan daun limau Bahasa.
  6. Matikan api dan boleh dihidangkan…

Baca Juga : Resepi Ayam Lemon Madu

Demikian lah artikel tentang ikan siakap masak 3 rasa yang sangat mudah sekali dibuat, cara buat ayam bakar sangat lah mudah. Semoga artikel tentang resepi rendang ayam negeri sembilan ini dapat bermanfaat untuk And semua yang sedang mencari artikel tentang resepi ayam bakar sedap. Sekian dan matur nuwun!

Resepi Ayam 3 Rasa | Syatama Ginola | 4.5